Ronde courgette

Het is een verzoekje, of ik het recept wil delen. Normaal gesproken komt het in het magazine. Maar vooruit, deze keer én in het magazine én via de blog.

Het is heel simpel.

2 personen
2 ronde courgette (LIDL)
2 eieren
50 milliliter room
piment d’esplette
4 sneetjes oud en uitgedroogd stokbrood in stukjes
4 eetlepels geraspte kaas – ik had weidekaas met basilicum.

Verwarm de oven vast voor op 180 graden.
Was de courgette. Kapje ervan af snijden en de inhoud verwijderen. De zaadjes verwijderen en het goede vruchtvlees weer terug doen in de courgette.
Klop de eieren los met de room. Meng dan de piment erdoorheen. Leg de stukjes brood erin. Laat even staan.
Rasp ondertussen de kaas. Meng er twee eetlepels van door het eimengsel.
Vul de courgette met het eimengsel en strooi de rest van de kaas erover.
Zet ongeveer 35 minuten in de oven.

Serveertip: zie foto

2013-04-01

Uiteraard kun je de vulling ook gebruiken voor paprika’s of aardappelen.

De maand april staat in het teken van de voedselbank bij Elisabeth’sMagazine. Sluit nu een abonnement af. Lees wat de aktie is. En haal je hand over het hart. http://www.mijnwebwinkel.nl/winkel/elisabethsmagazine/a-28836109/abonnement/voedselbank-abonnement/

Elisabeth©

2 reacties op ‘Ronde courgette

  1. Oh, dat ziet er wel erg lekker uit hoor! Ik kom met courgette eigenlijk nooit verder dan grillen of gewoon in stukjes in een pastagerecht maar dit is zeker iets wat ik een keertje ga uitproberen!

Plaats een reactie